Wat kan je van ons lezen?

De gedrukte publicaties en het online magazine worden uitgegeven door Stichting Pelgrimszin. We hebben altijd wel projecten op stapel staan, waar we soms wel en soms nog niks over kunnen zeggen. Meld je aan als Vriend van Pelgrimszin, dan ben je de eerste die hoort wat voor mooie plannen we hebben.

Verslag van een afgebroken pelgrimstocht

André Brouwer vertrok in maart 2022 opnieuw naar Santiago de Compostela. Maar in Noord-Frankrijk merkte hij dat de tocht hem tegen ging staan. De magie van de eerste keer ontbrak. Tussen de regels door lees je het verhaal van een pelgrimage die nog steeds bezig is: die van André naar Annette.

Annette is het alter-ego van André Brouwer. ‘Als ik van onze Schepper had mogen kiezen, was ik liever een meisje geweest. Maar er was niks te kiezen.’

Thuiskomen na een pelgrimstocht

Thijs Evers liep in ruim drie maanden van Heemstede naar Santiago de Compostela. Bij aankomst was hij blij en zielsgelukkig, maar weer thuis kon hij zijn draai niet vinden. Op openhartige wijze beschrijft Thijs hoe hij na een lange weg weer ‘thuiskwam’. Een ‘camino’ die hij zwaarder vond dan de echte camino.

Verjaardagskalender De Jarige Pelgrim

In twaalf karikaturen wordt ‘de echte pelgrim’ op de hak genomen. Een luchtig geheel, voor op de wc, in de keuken of de studeerkamer. Zo vergeet je nooit meer een verjaardag, of de pelgrims die je onderweg tegen bent gekomen. Met teksten van Diana en Ferry de Jongh en de tekeningen van Rein van Uden.

Scroll naar boven