Over ons

Stichting Pelgrimszin is ontstaan uit liefde voor het pelgrimeren en het schrijven. We zijn een uitgeverij die mooie publicaties wil maken en met de opbrengsten goede doelen op het gebied van het pelgrimeren ondersteunt. Van pelgrims, door pelgrims, voor pelgrims.

Pelgrimszin heeft twee hoofdactiviteiten: de klassieke uitgeverij van papieren uitgaves en het online pelgrimsplatform. Een platform met artikelen, recensies en columns, gratis en voor iedereen te lezen. Pelgrimszin bewaakt de kwaliteit van de publicaties doordat er, net als bij een papieren tijdschrift, een redactie aan verbonden is.

De stichting heeft geen winstoogmerk. De opbrengsten die uit de activiteiten voortvloeien komen zowel ten goede aan nieuwe projecten als aan goede doelen gerelateerd aan het pelgrimeren. Wij doen dit onder meer door een gedeelte van de verkoopprijs van de publicaties hiervoor te bestemmen.

De liefde voor het pelgrimeren en het schrijven komen samen in de naam Pelgrimszin. De ‘zin’ hierin is te lezen als: (1) betekenis of zingeving, (2) een lust of begeerte of (3) heel letterlijk, een kleine verzameling woorden in een logische volgorde.

We nodigen andere pelgrims van harte uit om een bijdrage te schrijven. Kijk op de pagina Schrijf mee voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, op de website en op papier? Wordt dan Vriend van Pelgrimszin en volg ons via Facebook.

Hergebruik van artikelen kan alleen plaatsvinden met toestemming van de auteur. Lees meer hierover op de pagina Auteursrecht.

Scroll naar boven