Terugblik op wat we in 2022 gedaan hebben

Op Valentijnsdag van dit jaar gingen Pieter-Bas en ik naar de notaris om onze liefde voor het schrijven en het pelgrimeren te bezegelen met de oprichting van stichting Pelgrimszin. We richten ons op drie activiteiten: papieren uitgaven, een online magazine en het steunen van pelgrimsgerelateerde doelen. Het leek me aardig om aan het eind van dit jaar te kijken wat hiervan terechtgekomen is.

We willen graag dingen uitgeven die je niet zo snel ergens anders ziet. Ik denk dat dit aardig gelukt is door het uitgeven van een verjaardagskalender voor pelgrims. We zijn er trots op dat de Vlaamse Monica van Leke – auteur van onder andere Pelgrimstocht op hoge hakken en De tovenaar van Compostela – speciaal voor ons de ‘echte pelgrim’ op de hak wilde nemen.

Tweede hoogtepunt was het boek De lange weg naar huis van Thijs Evers. Boeken over de pelgrimstocht naar Santiago en de voorbereiding daarvan zijn er genoeg. Thijs beschreef openhartig hoe hij weer thuis moeite had zijn leven weer op te pakken.

Goede doelen

Van de opbrengst van de kalender gaat 3 euro per exemplaar naar goede doelen en van het boek van Thijs 2 euro.

De activiteit van de eerste organisatie die we gesteund hebben ging helaas niet door. Dat geld hebben we netjes teruggekregen en bestemmen we voor een nieuw doel of voor hetzelfde doel als hun activiteit volgend jaar wél plaatsvindt. De pelgrimstocht van de door ons gesteunde Camino Anders bekeken ging wel door. In deze PELGRIMSZINe leest u een leuk geschreven verslag.

PELGRIMSZINe

Met ons online magazine streven we naar unieke content. Dit in twee betekenissen: net als bij onze papieren uitgaven onderwerpen die je niet zo snel ergens anders ziet. En publicaties in ons magazine zijn nog niet eerder ergens anders verschenen. En bovenal geldt net zoals bij onze papieren uitgaven: kwaliteit staat voorop.

We hopen dat we voor 2023 weer een beroep mogen doen op onze auteurs en dat we weer nieuwe mogen verwelkomen.

Annette Brouwer, voorzitter stichting Pelgrimszin

Scroll naar boven