Kalenderpresentatie De Jarige Pelgrim

Op zondag 10 juli presenteerden wij onze eerste publicatie: verjaardagskalender De Jarige Pelgrim. Monica Vanleke (bekend van de boeken Tovenaar van Compostela en Pelgrimstocht op hoge hakken) hield een mooie causerie, waarin ze ‘de echte pelgrim’ op de hak nam (een begrip dat ze als Vlaamse even op moest zoeken) en nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Van elke verkochte kalender wordt € 3,00 bestemd voor pelgrimsgerelateerde goede doelen. Verdere inkomsten worden bestemd voor nieuwe uitgaven.

Pieter-Bas (1969) liep in 1997 van huis naar Santiago en in 2006 en 2007 de Via de la Plata. In 2010 fietste hij met vouw en dochter van 1,5 van huis naar Compostela (via Valencia) en weer terug. Hierover schreef hij 6500 kilometer fietsen met een peuter. In de jaren daarop fietste hij met zijn gezin, met inmiddels ook een zoon, vele tochten langs bekende en minder bekende (pelgrims)paden en over eigen themaroutes. In Nederland, België, Frankrijk en Spanje. De laatste fietsreis ging van Lageland (bij Groningen) naar Legoland, pelgrimsoord voor de Legoliefhebber. Van 2018 t/m 2022 was Pieter-Bas redacteur en eindredacteur van de Jacobsstaf, het kwartaalblad van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob. In 2021 verscheen – 24 jaar na dato – zijn boek Doorloper, over zijn voetreis naar Compostela.
Berichten gemaakt 5

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven