Boekpresentatie De lange weg naar huis

Woensdag 28 september is de boekpresentatie van De lange weg naar huis van Thijs Evers. Boeken over de camino en de voorbereiding daarvoor zijn er in overvloed, maar er zijn nauwelijks publicaties over hoe het nu is om na je pelgrimstocht weer thuis te zijn.

Stichting Pelgrimszin wil unieke en zinrijke uitgaven maken die je niet zo snel ergens anders ziet. Na de humoristische verjaardagskalender De jarige pelgrim die in juli verscheen, kondigen we met enige trots deze tweede uitgave van onze stichting aan.

In 2021 liep Thijs in ruim drie maanden van zijn voordeur in Heemstede naar Santiago de Compostela. In 21 verhalen beschrijft hij op openhartige wijze hoe hij na bijna vier maanden onderweg te zijn geweest, weer zijn weg naar huis moest zien terug te vinden. Die tocht bleek langer en zwaarder dan de heenreis. De wandelroute naar Santiago de Compostela is in Spanje heel goed met gele pijlen aangegeven, maar bij Thijs thuis stonden er geen pijlen. Hij was niet verdwaald, wist precies waar hij was en toch wist hij niet waar hij heen moest.

De presentatie vindt plaats in de Kapel van Sint Jacob in de Hout in Haarlem. U kunt er echter niet meer heen, want de avond is al geheel ‘uitverkocht’. Fijn voor ons, jammer voor u.  

UITVERKOCHT

Eerder maakte Annette Brouwer een bewerking van het manuscript van Thijs. Dat artikel publiceerden we eerder, ook met de titel De lange weg naar huis.

Annette Brouwer is het alter ego van André Brouwer. Onder de naam ‘juf Annette’ is ze schrijfcoach. Zo heeft ze onze vaste columniste Christ’l Dullaert begeleid bij haar eerste roman Zondeval op de Zuidas. Als André van onze Schepper had mogen kiezen, was hij liever een meisje geweest, maar er was niets te kiezen. André heeft hier vrede mee, maar vindt het prettig om regelmatig als Annette de deur uit te gaan en recensies en columns te schrijven onder de naam Annette omdat ze zich ook een ‘juf Annette’ voelt.
Berichten gemaakt 4

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven