Boekpresentatie De lange weg naar huis In Haarlem

Voor een ‘uitverkochte’ Kapel van Sint Jacob in de Hout in Haarlem presenteerde Thijs Evers in samenwerking met Pelgrimszin woensdagavond 28 september zijn boek De lange weg naar huis, thuiskomen na een pelgrimstocht.

Annette Brouwer opende als voorzitter van Pelgrimszin de avond door uit te leggen waarom het boek van Thijs zo goed past in het fonds van Pelgrimszin. We willen unieke en zinrijke uitgaven maken die je niet zo snel ergens anders ziet. Boeken over de camino en de voorbereiding daarop zijn er in overvloed, maar er zijn nauwelijks publicaties over hoe het nu is om na je pelgrimstocht weer thuis te zijn. In 21 verhalen beschrijft Thijs op openhartige wijze hoe hij na bijna vier maanden onderweg te zijn geweest weer zijn weg naar huis moest zien terug te vinden. Die tocht bleek langer en zwaarder dan de heenreis.

‘Kijk, dat is nu wat we op de camino een ontmoeting noemen.’


Na het openingswoord van Annette was de vloer voor Thijs. Het bleek al snel dat Thijs behalve een schrijver ook een begenadigd verteller is die de zaal wist te boeien. Allereerst met het verzoek aan iedereen in de zaal even kennis te maken met zijn buurman of -vrouw. Er ontstond al snel een vrolijk geroezemoes. ‘Kijk, dat is nu wat we op de camino een ontmoeting noemen ,’ aldus Thijs.

Bij een boekpresentatie hoort ook het aanbieden van het eerste exemplaar. Die keuze was voor Thijs niet moeilijk. Hij riep zijn vrouw Gertie naar voren die hierdoor zichtbaar ontroerd was.

Afbeeldingen: Ellen Omvlee en Jolien Evers

Pelgrimszin heeft sinds kort de slogan: Voor zinrijke handel en wandel. De wandel was door Thijs uitvoerig behandeld, dus was het tijd voor de handel. Er ontstond meteen een lange rij voor de tafel van Pelgrimszin. Veel mensen kochten zelfs meerdere exemplaren om cadeau te doen.

Wil je dit boek ook kopen?

In het aangrenzende Sint Jacobs Godshuis konden de gasten napraten onder het genot van een goed glas wijn: rood wit of rosé uit – hoe kan het ook anders – de Rioja.

Pelgrimszin dankt het bestuur van het Sint Jacobs Godshuis hartelijk voor de gastvrije ontvangst en de organisatie van deze avond, en Thijs is het bijzonder. Met zijn boek verrijkt hij het portfolio van onze stichting en levert zo ook een bijdrage aan het zinvolle werk dat we – hopen te – doen.   

Scroll naar boven