Het kon weer – de Fiets- en wandelbeurs

Leestijd: < 1 minuut

De dagen worden weer langer, vogels fluiten ons het voorjaar tegemoet. De luiken gaan weer open en Pelgrimszin is weer op pad geweest. Te beginnen naar Utrecht, we stonden op het Pelgrimsplein van de Fiets- en wandelbeurs.

Zaterdag en zondag 25 en 26 februari waren dagen van ontmoeting en weerzien met pelgrimsvrienden. Want belangrijker nog dan het aanprijzen van onze mooie verjaardagskalender De Jarige Pelgrim, het boek De lange weg naar huis en het nog te verschijnen Waar je geen zin meer in hebt (van Annette) zijn die ontmoetingen. De laatste Fiets- en wandelbeurs dateerde alweer van het pre-corona tijdperk, voorjaar 2020. Te lang om niet te doen wat zo leuk is aan het pelgrimeren, ontmoeten.

Twee dagen lang toog een soms wonderlijke stoet aan (pré-)pelgrims aan ons voorbij. De een wat aardser dan de ander, de een wat beter wetend wat te gaan doen dan de ander. Zo’n beurs is een mooie plek om plannen te maken, in dat gesprek met anderen. Zaadjes planten bij zoekenden, ontkiemende zaadjes bij mezelf. Want in de ontmoeting zit ook vaak de vraag: ‘en, wat ga jij doen dit jaar?’ Goeie vraag, misschien wel een tochtje maken, als pelgrim of niet. Maar kriebelen doet het en deze hebben we alvast.

Want dit weekend ben ik toch twee dagen een beetje op pelgrimstocht geweest, al was het maar naar Utrecht.

Pieter-Bas (1969) liep in 1997 van huis naar Santiago en in 2006 en 2007 de Via de la Plata. In 2010 fietste hij met vouw en dochter van 1,5 van huis naar Compostela (via Valencia) en weer terug. Hierover schreef hij 6500 kilometer fietsen met een peuter. In de jaren daarop fietste hij met zijn gezin, met inmiddels ook een zoon, vele tochten langs bekende en minder bekende (pelgrims)paden en over eigen themaroutes. In Nederland, België, Frankrijk en Spanje. De laatste fietsreis ging van Lageland (bij Groningen) naar Legoland, pelgrimsoord voor de Legoliefhebber. Van 2018 t/m 2022 was Pieter-Bas redacteur en eindredacteur van de Jacobsstaf, het kwartaalblad van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob. In 2021 verscheen – 24 jaar na dato – zijn boek Doorloper, over zijn voetreis naar Compostela.
Berichten gemaakt 9

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven