Camino Anders Bekeken 2022 – 250 euro

Stichting Anders Bekeken organiseert en ondersteunt activiteiten en projecten voor mensen met een beperking, ter verbetering van zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfacceptatie, zodat meer regie over eigen leven kan ontstaan. In oktober 2022 begeleid de stichting de Camino Anders bekeken een groep slechtziende wandelaars, samen met hun ziende buddy’s, op hun pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.

Doelstelling van de Stichting
Mensen met een visuele beperking uitdagen uit hun comfortzone te stappen, zodat ze meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid krijgen. Ze leren flexibel te zijn door, waar nodig, hulp te vragen en hulp te accepteren, door angsten te overwinnen, door te denken in mogelijkheden, door eigen ruimte in te nemen en door in gelijkwaardigheid met mensen zonder beperking teamgeest te ontwikkelen.

De uitdaging die zij aangaan

Zonder (goed) te kunnen zien, maar met blindelings vertrouwen, een pelgrimstocht van 225 km maken van Ponferrada/Molinaseca naar Santiago de Compostela in Spanje, samen met goedziende buddy’s. Zonder bekendheid met de ander, met de fysieke uitdaging, met de overnachtingsplekken, maar toch met open vizier op pad te gaan zonder angst, oordeel of verwachting.

Scroll naar boven